,

5 egyszerű trükk a gardróbod rendezéséhez

 

A szekrényed rendezése ijesztő feladatnak tűnik, amit szeretnél elkerülni?  Sok évvel ezelőtt én is így voltam ezzel! Csak akkor fogtam neki, amikor már nagyon muszáj volt. Csak vásároltam a ruhákat, néhányszor hordtam, aztán a szekrényem mélyén lapultak, azt remélve, hogy egy nap még viselem őket. Ezt újra és újra megtettem a ruháimmal és a cipőmmel, amíg egy nap rájöttem, hogy a szekrényem megtelt.

Ettől aztán frusztrált lettem, mert egyre nagyobb gondot jelentett megtalálni benne, mi legyen az, amit felvegyek. A szekrényem annyira tele volt, hogy nehéz volt valójában átlátni, hogy mi is van benne.

Sok éve már, hogy kipróbáltam és alkalmazom a kapszula szekrény koncepcióját. Az első dolgom az volt, hogy mindent kipakoltam a szekrényből, hogy pontosan lássam, mim van. Minden egyes darabot megvizsgáltam és feltettem néhány kérdést, ami segített tisztázni, hogy szeretném-e újra viselni. Visszatekintve ezekre az időkre, ezek a kérdések valóban nagy segítségemre voltak a szekrényem rendezésében.

A szekrényrendezés 5 egyszerű trükkje, valójában 5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak mielőtt belevágnál.

Vizsgáld meg egyenként minden egyes ruhád. Ha egy darab megfelel mind az öt kritériumnak, akkor tartsd meg. Ha nem, akkor valószínűleg nem megfelelő számodra és csak a helyet foglalja a szekrényedben. Ezektől a ruháktól ideje megválni. Adományozd el, mert más még örülhet neki vagy dönthetsz úgy is, hogy eladod, akkor legalább visszajön valamennyi pénzed abból, amit ráköltöttél.

Tehát a szekrényed rendezésénél az első lépés, hogy minden egyes darabot távolíts el a szekrényedből. Ezek után, minden ruhát vizsgálj meg és tedd fel az alábbi kérdéseket.

1. Minden szempontból megfelelő?

 

Ez a ruhadarab jelenleg megfelelő számomra? Jól áll a színe? Megfelelő az anyaga, a szabása? Nem túl szoros vagy nem túl laza? Időnként olyan ruhákat is tárolunk a szekrényünkben, amik bizony már rég nem a mi méretünk. Kisebb, mint amit jelenleg hordunk, de nagyon reméljük, hogy valamikor beleférünk. Persze vannak helyzetek, (mint például szülés után, amikor még nem nyertük vissza régi formánkat) amikor ezeket a darabokat még meg lehet tartani. Minden esetre akkor is azt javaslom, hogy tedd külön akár egy dobozba és időnként próbáld fel, hogy jók-e már rád Az átlátható és jól funkcionáló ruhásszekrényed szempontjából az a fontos, hogy most viseld.

 

2. Fakó, kinyúlt, kopott, van- rajta folt?

 

Ha ezek közül a kérdések közül egyre is igen a válasz, az azt jelenti, hogy annak a darabnak bizony” lejárt a szavatossága”. Ha az anyaga megfakult, kopott, kinyúlt, kifoszlott vagy foltos, akkor ez már sehogy nem fog jól mutatni. Ezeket a darabokat dobd ki, hasznosítsd újra, vagy keress új felhasználási lehetőséget. Például egy kinyúlt póló még remek portörlő lehet.

 

3.Nagyon jól érzem magam benne?

 

Ha egy ruhádban nagyon jól érzed magad minden alkalommal amikor felveszed, akkor viseld újra és újra. Ezek azok a darabok, amik kényelmesek és amikben magabiztos vagy. Ha egy ruhában jól érzed magad a viselésekor, akkor több szettben, variációban is érdemes felvenni!

 

4. Kényelmes viselet?

 

Nálam nagyon fontos szempont, hogy a ruhatáram minden darabja, beleértve a cipőimet is kényelmesek legyenek. Nem szeretem, ha valami szorít, szúr, nyom. Gondolom Te is így vagy ezzel. Szeretem a puha jól szellőző, anyagból készült, darabokat. Mint például egy puha kardigán egy hűvös őszi napon vagy egy szellős vékony ruha a nyári napokon. Ha neked is az célod, hogy a szekrényed leginkább kényelmes darabokból épüljön fel, akkor kerüld el a nagyon merev, szúrós anyagból készült ruhákat. A másik lényeges dolog, amire figyelj, hogy soha ne viselj a méretednél szűkebb ruhadarabot. Egyrészt kényelmetlen, másrészt senkinek nem előnyös, ha egy nadrág vagy szoknya derékrésznél vagy csípőnél bevág.

 

5. Múlt évben viseltem?

 

Ismerős a helyzet, amikor megvásárolsz egy ruhát, abban a reményben, hogy majd jó lesz valamivel, aztán otthon derül ki, hogy a szekrényben lévő elemek közül semmivel nem passzol? Ezek a darabok legtöbbször a gardróbod mélyén várják, hogy talán egyszer majd felveszed őket. Nagyon sok hölgynek segítettem az évek során a gardróbjuk rendezésében és szinte mindenkinél találtam ilyen elfekvő darabot, sokszor még árcédulájukkal. Hidd el, mindenki azt gondolja, hogy egyszer még viselni fogja. Valószínűleg nem fogja! Felmérések bebizonyították, hogy a hölgyek a szekrényben lévő ruháik 20% át viselik rendszeresen. Persze ez nem vonatkozik a jól felépített kapszula gardróbokra, amiről még később írni fogok cikkeket. Így csak azokat a ruhákat érdemes megtartanod, amiket egy éven belül legalább egyszer, de akár többször is felvettél. A többitől szabadulj meg!

Szeretnél még profibbá válni a szekrényed rendezésében és szórakoztatóbbá tenni az öltözködést?

Akkor szeretettel ajánlom A Gardróbrendezés Kézikönyve Ebook-ot, amiben végigvezetlek azon a 10+1 lépésen amit én is követek az ügyfeleim szekrényének kialakításakor.

 

 

 

Ha úgy érzed, hogy jól jönne egy szakértői segítség válassz a Gardróbrendezés csomagjaim közül, keress bátran szívesen segítek!

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.