,

3 gyors tipp a stílusod kialakításához

 Segítség! Nem találom a stílusom. Bármit veszek fel, sehogy nem áll rajtam! Az alakom változásával eltűnt a stílusom, valaki mondja meg, hogy kell kialakítani?

Ilyen,  és ehhez hasonló kérdések érkeznek hozzám minden nap.  Ezért gondoltam sokan örülnétek egy bejegyzésnek ebben a témában.

Úgy gondolom, hogy a stílusod megtalálása a legnehezebb, mégis legfontosabb része egy olyan ruhásszekrény létrehozásának, amely valóban téged szolgál.

Hozz létre egy Pinterest stílustáblát 

 

Fotók: Pinterest

 

Itt gyűjtsd össze azokat a képeket, amelyek inspirálnak. Minden olyan képet, aminek megfog a hangulata, a stílusa, tetszik egy-egy eleme, ruhadarabja, kiegészítője.

Keresd az inspiráló képeket a magazinokban és a blog cikkekben is. Gyűjts képeket a kedvenc tévés karaktereidről is, mert a műsorok stylistjai keményen dolgoztak azon, hogy a sztárok jellemző stílusát kialakítsák. Járj nyitott szemmel, figyeld az apró részleteket!

 

 

 

 

Elemezd a stílustáblád

 

Létrehoztál egy stílustáblát a pinterest-en. Összegyűjtöttél rengeteg fotót, ami tetszik valamiben. Lehet, hogy csak egy kis részlete az, amit használni fogsz, de minden fontos lehet. 30- 50 képre lesz szükséged.

Most a következő szempontok szerint elemezd a fotókat, és írd is le ezeket, hogy rögzítve legyenek.

  • Színek
  • Minták
  • Ruhakombinációk
  • Egyes darabok
  • A ruhák arányai
  • Színkombinációk
  • Kiegészítők

 

Válaszd ki a kedvenceidet és jellemezd!

 

Az összes kép közül, most válassz ki  5-10 darabot, és írd le azt a pár kifejezést, ami eszedbe jut róla. Ne gondolkozz sokat, ami hirtelen beugrik, az lesz a jó.

Pl: laza, elegáns, sportos,  nőies, feltűnő, natur, romantikus, klasszikus stb.

Ezek a szavak leírják azt a stílust vagy megjelenést, amire vágysz.

 

Próbáld ki élesben

 

Eddig  kiválasztottad azokat az elemeket, ruhakombinációkat és színeket, amik tetszenek. Meghatároztad ezek segítségével, hogy mi az a stílus ami tetszene.

Ezek után már nincs más dolgod, mint kipróbálni élesben. A szekrényed darabjaiból, válogasd ki azokat a ruhákat, kiegészítőket, amelyek hasonlítanak az adott stílushoz, amit meghatároztál.

Ne aggódj most azon, hogy pont olyan darabjaid nincsenek. Helyettesítsd és próbáld azt a hatást elérni.  Próbáld ki, hogy érzed magad ezekben a darabokban.

Néha az ami máson tetszik, felvéve már nem úgy mutat saját magunkon. Nézd meg, miben tudnád változtatni azt a megjelenést, hogy örömödet leld benne.

Folytasd ezt egészen addig, amíg le nem szűkítetted a lehetőségeket arra, ami valóban jól áll és magabiztosnak érzed magad benne.

Azért azt mondom, amit minden ügyfelemnek szoktam, hogy ne görcsölj rá túlságosan! Csak addig kísérletezz, amíg jól szórakozol és ez boldogsággal tölt el.

 

Ha úgy érzed, hogy továbbra is kihívást jelent számodra stílusod kialakítása, vagy szeretnéd még tovább fejleszteni,  nézd meg Style Coaching szolgáltatásaimat.

Keress bátran, szívesen segítek!

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.